Кафедра зоології та методики навчання біології
Природничий факультет

300px World Animal Day LogoВсесвітній день тварин (англ. World Animal Day) спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, популяризацію знань про тварин. День святкується кожного року 4 жовтня. Історія цього дня починається із міжнародного конгресу прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Дата проведення всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 4 жовтня — день пам'яті про Франциска Ассізького (віддав Богові душу 3 жовтня 1226 року), одному з най вшанованих в католицькій церкві святих. Франциск Ассізький  вважається у католиків за покровителя тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні. Ідея проведення подібного дня прижилася по всьому світу і в 2008 році різні заходи, присвячені цій даті, пройшли вже в 66 країнах світу.

Щорічно країни світу проводять різні заходи у Всесвітній день тварин. В цей день різні товариства по захисту прав тварин проводять акції у багатьох країн світу. Вони закликають людей відмовитися від необдуманого знищення тварин заради задоволення своїх далеко не найголовніших потреб. Крім того, Всесвітній день тварин — це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї.

Цей день  відмічається на Україні вже не одне десятиліття. В Кривому Розі працюють громадські організації, що займаються питаннями охорони тварин та популяризації знань про них: «Криворізьке міське товариство захисту безпритульних тварин «Наші друзі», «Криворізька міська організація охорони природи», «Криворізьке відділення Товариства охорони та вивчення птахів», «Криворізьке відділення Українського орнітологічного товариства імені К.Ф. Кесслера», «Криворізьке відділення Українського товариства охорони птахів». До Всесвітнього дня тварин в бібліотеках, школах, ліцеях, гімназіях, в Криворізькому педагогічному університеті на кафедрі зоології та методики навчання біології проводяться відповідні заходи, що передбачають освітлення питань охорони тварин, популяризації знань про них. Для студентів біологів викладались дисципліна «Охорона тварин і основи заповідної справи», відповідні теми в курсі «Зоологія».

2573
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша