Кафедра зоології та методики навчання біології
Природничий факультет

У Комунальній установі "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі" за сприянням та запрошенням адміністрації закладу, старшим викладачем кафедри зоології та методики навчання Валерієм Коцюрубою прочитана лекція «Птахи Криворіжжя» для відвідувачів, що проходять реабілітацію та мають обмежені фізичні можливості. Такий захід проведений вперше з освітньою метою, для ознайомлення мешканців Кривого Рогу з представниками птахів, що живуть поруч з нами у місті. Розвінчані «міфи» та неправильні сприйняття про граків та сірих ворон, круків та лисок, яструбів та соколів, плисок та горихвісток, шпаків тощо. Слухачі дізнались про Зоологічний музей КДПУ, його фонди, можливості проведення оглядових і тематичних екскурсій, біологічні спеціальності університету, фотовиставку Віктора Севідова «Дика природа Криворіжжя. Птахи».

У цікавій і доступній формі надана інформація про біорізноманіття, про осілих, перелітних, залітних, зимуючих птахів Криворіжжя. Матеріал багато ілюстрований фотоматеріалами, слайдами презентації, цікавими фактами із життя, поведінки наших пернатих друзів, фактів з історії дослідження птахів нашого регіону,  напрямків роботи орнітологічної наукової школи КДПУ. Особлива увага була приділена рідкісним та зникаючим видам птахів, новим знахідкам за останні десятиліття. Майже півтори години «інформаційного буму»  пролетіли як одна мить, Були численні актуальні питання від слухачів, на які надані відповіді. Важливим було те, що слухачі цікавились різними групами тварин, а не тільки птахами, кілька питань надано про летючих мишей, кам’яних кун.   

Отримана домовленість про подальше співробітництво з кафедрою зоології та методикою навчання біології КДПУ, тематику наступних лекцій «Знання для всіх».

1 2 3 4
2852
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша